Neem deze pagina zeker even door voor u een box aankoopt. U vindt hier de belangrijkste info over wat u van KinderPartyBox mag verwachten. 


Is Kinderpartybox specifiek voor verjaardagen bedoeld?


Onze boxen kunnen worden opgedeeld in THEMABOXEN en SEIZOENSBOXEN

THEMABOXEN
KinderPartyBox wil graag originele verjaardagsfeestjes aanbieden. Bij uitbreiding kunnen onze boxen ook gebruikt worden voor andere feestjes. Het is wel zo dat de activiteiten gericht zijn op feestjes waarbij iemand specifiek in de belangstelling staat. Ook een communiefeest kan dus in aanmerking komen. 

Indien u enkel een knutselbox bestelt, kan dit ook zonder speciale gelegenheid. Gaan de kinderen een namiddag bij oma en opa of komt er een vriendje spelen, laat hen gezellige zeepjes, sleutelhangers, kaarsenhoudertjes,... maken.   

Ga er van uit dat een spelbox best begeleid wordt. 
Een
oppas kan deze taak op zich nemen, als deze de box met filmpjes en partyboxgids al eens goed heeft kunnen bekijken. 

SEIZOENSBOXEN
In de loop van het jaar bieden we ook regelmatig een seizoensbox aan. Deze is bedoeld om uw kind tijdens de vakantie te entertainen, bv. als een vriendje komt spelen of als u vrienden op bezoek hebt die ook hun kinderen hebben meegebracht. Deze boxen bevatten een knutselactiviteit en een spelletje. 
Ze zijn a.h.w. een miniversie van de andere boxen, met als grote verschil dat de kinderen hier zelf mee aan de slag kunnen vanaf 8 jaar. Ook jongere kinderen kunnen meedoen, maar zij worden best nog een beetje geholpen. Ook als gezinsactiviteit zijn deze boxen de max! 

Wat is de ideale leeftijd voor een KinderPartyBox?


Onze themaboxen zijn bedoeld voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar. In de webshop zult u zien dat de verschillende boxen een richtleeftijd hebben. Deze is vooral van belang voor het spelen van het spel. Ouders vragen zich soms af of een kind van 11 jaar niet te oud is voor een feestje van KinderPartyBox. Hierop zeggen wij graag "nee".  

Als u er voor kiest enkel een knutselbox aan te kopen, is de richtleeftijd minder van belang. Een aantal van deze boxen kunnen ook al voor kleuters gebruikt worden. Dit is zeker het geval voor de kroontjes (de sprookjes) en de krimpplaneetjes (het heelal). Ook bij de knutselboxen is steeds een begeleidend filmpje voorzien. Als u meer dan 12 kinderen uitnodigt, is ook dit mogelijk bij de knutselboxen. Neem in dat geval gerust contact op. Dan berekenen we een prijs op maat.

Bepaalde boxen zijn ook boven de leeftijd van 12 jaar nog tof. Zo blijft bij meisjes zeepjes maken de max. Ook onze 'Kraak de code'-box is zeker voor oudere kinderen geschikt. Zoekt u nog iets waar uw kinderen zich mee kunnen bezig houden tijdens een schoolvrije week na de examens? Dit is zeker een aanrader! Ook de 'Waterratten' zijn een goed idee voor oudere kinderen. Waterpret scoort aan elke leeftijd!   

Wat zit er precies in een doos?


THEMABOXEN

De themadozen zijn opgebouwd per thema. U kunt telkens kiezen voor een spelbox, een knutselbox of een totaalpakket. Uitzonderingen hierop zijn de 'Meesterspeurdersbox' en 'Kraak de code'. Hierbij ligt de klemtoon vooral op het vervullen van opdrachten en/of het oplossen van puzzels. 

De spelbox bevat een volledig uitgewerkt spel met bijhorend spelmateriaal. Dit materiaal kan gaan van kaartjes en codes over kommetjes en ballonpompjes tot een opblaasbare wandelstok. Zo goed als alles wat u nodig heeft, bevindt zich in de box. Het belangrijkste dat u zelf moet voorzien, is een tablet/PC/televisie, waarop de filmpjes kunnen worden afgespeeld en een smartphone of fototoestel, om wat leuke kiekjes te maken. 

De knutselbox bevat een activiteit die perfect past in het thema van de box. Op die manier gaat elk kind naar huis met een mooi en duurzaam aandenken. Indien u enkel de knutselbox aankoopt, vindt u geen uitnodigingen in de box. De ballonnen en servetten worden wel voorzien. 

Het wordt superleuk als u het totaalpakket aankoopt. Spel en knutselactiviteit zitten dan perfect in elkaar verweven. 

De partybox bevat ook steeds een beknopte handleiding voor de begeleider en een link naar de instructie- en demofilmpjes, die u het meeste werk uit handen zullen nemen.  

U kunt ook voor het extraatje kiezen. Dit bevat telkens een cadeautje voor het feestvarken en een uitdeelcadeautje voor de gasten. Indien u niet voor de knutselactiviteit koos, zal elk kind dus toch met een kleinigheid naar huis gaan. U kunt natuurlijk ook voor het geheel gaan van spel, knutselactiviteit en extraatje. Aan u de keuze! 


Alles wat zich in de doos bevindt (van penselen over kaartjes tot glazen flesjes), mag u houden!


SEIZOENSBOXEN
Ook de seizoensboxen bevatten spel- en knutselmateriaal en bijhorende filmpjes. Soms zit er ook een beknopte handleiding bij, maar aangezien de kinderen zelfstandig te werk kunnen gaan, zijn de meeste instructies in de videootjes ingebouwd.
De seizoensboxen bevatten geen uitnodigingen of servetten. 

Hoe gebruiksvriendelijk is Kinderpartybox?


Zodra wij uw bestelling ontvangen hebben, bezorgen we u een korte vragenlijst, zodat we de box kunnen personaliseren. Zodra de ingevulde lijst en betaling ons bereikt hebben, gaan we van start met het vullen van uw doos. Binnen de week staat uw box voor u klaar. U kiest zelf of u de box komt ophalen of hem laat leveren bij u thuis of in een afhaalpunt

In de box vindt u alles voor een geslaagd feestje: videoboodschappen die de activiteiten begeleiden, een handleiding voor de begeleider(s), zodat u op de hoogte bent van waar u tijdens het spel best op let, al het materiaal dat u nodig heeft voor de spelletjes, uitnodigingen en een aantal leuke gadgets voor een feestelijke touch.

Dankzij de videoboodschappen, waarbij de opdrachten niet alleen worden uitgelegd, maar ook kort worden voorgetoond, wordt u als ouder voor het grootste deel ontlast. Het enige wat u hoeft te doen, is het feestje in goede banen leiden door te bedenken welk spelletje waar zal doorgaan, wat materiaal klaar te zetten, af en toe op de play-knop te drukken en enkele kleine aanwijzingen te voorzien. Een voorproefje van de videoboodschappen vindt u op onze blog.  

We raden aan een aantal dagen op voorhand de filmpjes in combinatie met de partyboxgids door te nemen om zeker te zijn dat het afspelen van de filmpjes lukt en om na te gaan of alles duidelijk is.  

In elke box bevinden zich uitnodigingen voor het feest. Ook dit maakt het u gemakkelijk. Bovendien zijn de gasten dan al een beetje opgewarmd voor ze aankomen en zult u geen moeite moeten doen om ze mee te krijgen in het thema.
Ook servetten in het thema bevinden zich in de doos.
Als u de kinderen achteraf niet met lege handen naar huis wil laten gaan, kunt u kiezen voor de knutselbox of voor het extraatje. Bij dit laatste hebt u meteen ook taartkaarsjes in huis.  

We hebben er ook voor gezorgd dat het opruimwerk na het feestje tot een minimum beperkt zal zijn.


Dat u al het materiaal achteraf mag houden, maakt Kinderpartybox nog gebruiksvriendelijker.


Met vragen kunt u tijdens de kantooruren steeds bij ons terecht.

Hoe kies ik de juiste doos?


Onze boxen zijn ingedeeld in thema’s. Misschien is uw kind gek op ridders en prinsessen en is de keuze snel gemaakt. Als uw kind geen uitgesproken interesse heeft in een bepaald thema, kijk dan zeker eens bij 'Onze boxen'. De filmpjes geven een mooi beeld van wat er in de box zit.  


Per themadoos ziet u een leeftijdscategorie staan. Dit is een richtleeftijd. Vooral voor het spel is het aangewezen hier rekening mee te houden. 
Indien u enkel de knutselbox aankoopt, is de leeftijd minder van belang.  
De seizoensboxen zijn zo gemaakt dat kinderen van een jaar of 8 er zelfstandig mee aan de slag kunnen. Als er wat ouderen kinderen bij zijn, is het ook geen probleem als wat jongere kinderen (vanaf ca. 5 jaar) aansluiten. 

De thema’s zijn zo uitgewerkt dat alle dozen voor jongens en meisjes geschikt zijn. Maak u dus geen zorgen als uw kind zes meisjes heeft uitgenodigd en één jongen. Elke box is evenwichtig opgebouwd. Het ene kind is trouwens het andere niet en ook meisjes kunnen gek zijn op piraten en jongens kunnen BFF’s ('best friends forever') zijn.


We hebben bovendien ons best gedaan er niet alleen een supertof feestje van te maken, maar er ook hier en daar wat educatieve elementen aan toe te voegen.

Wat bij slecht weer?


Het weer
is een factor die we bij een feestje allemaal graag in de hand zouden hebben. Dit is jammer genoeg niet het geval. 

Daarom zijn de boxen zo opgesteld dat de spelletjes vrijwel allemaal binnen kunnen gespeeld worden. 

Bij mooi weer kunnen heel wat activiteiten dan weer buiten doorgaan. 

Ideaal toch?

Voor hoeveel kinderen is een doos geschikt?


Onze dozen zijn perfect voor feestjes met 8 kinderen 
(het feestvarken meegerekend). 
Met dit aantal zijn de spelletjes overzichtelijk voor de begeleider(s) en heeft iedereen het gevoel voldoende aan de beurt te komen. 

Aangezien we merkten dat vaak meer kinderen worden uitgenodigd, hebben we onze partyboxen uitgebreid naar feestjes met 10 of 12 kinderen
Hou er rekening mee dat de spelletjes wat meer tijd in beslag nemen, 
naarmate er meer kindjes zijn. 

Liever een bescheidener feestje? Ook dit is geen probleem. Onze boxen zijn ook beschikbaar voor 4 of 6 kinderen.   

De knutselactiviteit kan gerust voor
meer dan 12 kinderen aangekocht worden. 
U neemt dan best telefonisch of via mail contact met ons op. 

Wat is de kostprijs van een doos?

                             2p  4p 6p 8p 10p 12p 
Spelbox                  25   30  35  40  45 
Knutselbox     20  25  30  35  40  45 
Totaalpakket        40  50 55  65  75 
Extraatje                   6    7     8   10   12 
Kraak de code 60 60  70 90  100 110

                              
Meesterspeurders is enkel te koop als totaalpakket.

Kraak de code bevat geen knutselactiviteit. Door de hogere inkoopprijs is deze box een stuk duurder dan de andere boxen. U kunt echter het materiaal (in perfecte staat) achteraf terugsturen. 
Dan krijgt u een deel van het geld terug. Op die manier betaalt u uiteindelijk dezelfde prijs als bij de andere boxen. Meer info bij 'Bestel uw partybox'. 

Kortingen
- Leden van de Gezinsbond ontvangen na aankoop 10% van het aankoopbedrag in korting op hun lidkaart. 
  Aangezien bij "Kraak de code" een deel van het geld mogelijks wordt teruggestort, geldt de korting op het bedrag dat sowieso wordt betaald. 
- Bij bestellingen boven €100 worden de verzendingskosten betaald door KinderPartyBox. 

Wat zijn de verzendingskosten?


Onze boxen worden verstuurd via Bpost
Hiervoor betaalt u binnen België €5,70, indien u wenst dat het pakket bij u thuis geleverd wordt.
Voor verzending naar een postpunt, betaalt u slechts €4,70.

U kunt er ook voor kiezen uw box bij ons in Astene te komen afhalen.
Astene is een deelgemeente van Deinze en ligt in Oost-Vlaanderen. Dit kan wel enkel op afspraak. U kunt deze afspraak maken via mail of telefonisch.

Ook in Nederland kunnen onze boxen geleverd worden. De verzendingskosten hiervoor zijn in normale omstandigheden €6,50.
Door de coronacrisis kunnen we echter niet anders dan €16,80 te vragen voor de verzending.  
Voor verzending naar andere landen, neemt u best contact met ons op. 

Bij bestellingen boven de €100 nemen wij de verzendingskosten voor onze rekening. 

Hoe lang op voorhand moet ik bestellen?


Zodra uw bestelling ons heeft bereikt, bezorgen we u een mailtje met enkele vragen om de box te personaliseren. Let op: Soms komt dit mailtje bij uw ongewenste berichten terecht. Let er dus op dit zeker eens te checken. Zodra deze informatie binnen is bij ons en de betaling in orde is gebracht, starten we met het klaarmaken van uw box. Reken hiervoor op 1-2 werkdagen.   

Daarna wordt uw pakket binnen gebracht bij Bpost. In onze ervaring zien we dat onze boxen meestal 1-2 werkdagen later reeds op bestemming zijn. Indien u uw pakket bij ons komt afhalen, kan dit vaak nog sneller. Tijdens de coronacrisis stellen we vast dat onze pakjes veel langer doen over hun route. U houdt hier best rekening mee. Bestel dus zeker op tijd. 

Aangezien de box ook uitnodigingen bevat, raden we aan uw bestelling enkele weken op voorhand te doen. 

Bent u echter een late beslisser en hebt u maar enkele dagen meer over voor de start van uw feestje, aarzel niet om ons te contacteren. Afhankelijk van de drukte kunnen we u misschien toch nog last-minute uit de nood helpen. 

Laat het feestje beginnen

Bestel je partybox online

logo kinderpartybox

Hebt u vragen?

BE : info@kinderpartybox.be
NL : info@kinderpartybox.nl